זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 כפות שמן
- 450 גרם בייבי תפוחי אדמה, חצויים
- מלח גס
- 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כוס מים או ציר עוף
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1 כף חומץ
- 3 כפות דבש
- 1 גזר, חתוך לקוביות
- 2 כפיות שמן שומשום
- 1 בצל ירוק, קצוץ דק, בתוספת עוד לקישוט
- זרעי שומשום, לקישוט
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה, על אש בינונית, מחממים את השמן. מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים בקורט מלח נדיב ומבשלים עד שמתפתח קרום זהוב, תוך ערבוב מדי פעם, במשך 8-10 דקות. מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים עד שהשום מזהיב, במשך 2-3 דקות. מוסיפים פנימה את המים/ציר, רוטב הסויה, החומץ והדבש ואז מערבבים לשילוב אחיד. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 8 דקות.
2. מוסיפים את הגזר וממשיכים בבישול עד שהנוזלים מצטמצמים לרוטב דביק, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כ-4 דקות נוספות. מסירים מהאש, מוסיפים את שמן השומשום והבצל הירוק ומערבבים לשילוב מלא.
3. מקשטים בבצל ירוק יותר ושומשום ומגישים.