רכיבים
- 15 גרם חמאה רכה
- 1 ק"ג תפוחי אדמה בינוניים בקליפה זהובה דקה, לא מקולפים אך שטופים היטב
- 4 עלי דפנה, קרועים לשניים
- 1/4 1 כוסות שמנת לבישול
- 1 שן שום, כתושה
- 3 ענפי תימין - רק העלים
- 1 ענף רוזמרין - רק העלים, קצוצים
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-150 מעלות, ומצפים בחמאה את החלק הפנימי של תבנית עגולה עם שוליים גבוהים, בקוטר 22 ס"מ.
2. בעזרת מנדולינה, פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, עורמים אותן לערימות ומסדרים אותן כשהן עומדות כמו דומינו (לא שוכבות זו על זו, אלא עומדות). ראשית מעמידים מעגל חיצוני צפוף של פרוסות תפוחי אדמה ואת השאר מעמידים במרכז המעגל.
3. דוחפים את עלי הדפנה בין פרוסות תפוחי האדמה.
4. בקערה, מערבבים היטב את השמנת עם השום, התימין והרוזמרין ומתבלים במלח ופלפל שחור. יוצקים את התערובת על תפוחי אדמה.
5. אופים במשך שעה או עד שתפוחי האדמה רכים ומבושלים. אם אתם רוצים שתפוחי האדמה יהיו פריכים יותר, בסוף האפייה מגביהים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים 10-15 דקות נוספות.