כיכר השבת
התוספת שתופסת

קל, מהיר, טעים ואפילו בריא: ברוקולי צלוי עם רוטב סויה, דבש ובוטנים

ברוקולי תמיד נתפס כמשעמם ולעתים אפילו תפל, אבל זה לא חייב להיות כך. ראשית, ברוקולי אפוי הוא הדרך הטובה ביותר להכין ברוקולי. זו עובדה. הוא נהיה פריך ובדרך כלל פשוט יותר טעים מברוקולי מאודה ואם תוסיפו לו את הרוטב האסייתי הזה - אף יותר (מתכונים, אוכל)

|
1
| כיכר השבת |
קל, מהיר, טעים ואפילו בריא: ברוקולי צלוי עם רוטב סויה, דבש ובוטנים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ראש ברוקולי
  • מלח ופלפל - לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית

לרוטב:

  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 כף קורנפלור

תוספות:

  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 כפות בוטנים קצוצים
  • קמצוץ צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. קוצצים את הברוקולי לפרחים. משליכים את הגבעול או משתמשים בו לצורך אחר.

2. מניחים את הפרחים על תבנית ומזלפים מעל את שמן הזית. מנערים את התבנית כך שהברוקולי יצופה וצולים בתנור במשך 20 דקות.

3. בזמן שהברוקולי נאפה, מכינים את הרוטב: בקערה בינונית, מערבבים יחד את רוטב הסויה, הדבש, שמן השומשום והקורנפלור יחד ומניחים בצד.

4. לאחר צליית הברוקולי, מעבירים לקערה ושופכים את הרוטב מעל; מערבבים לשילוב. מקשטים עם כוסברה, בוטנים וצ'ילי גרוס ומגישים.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
1. מי שחושב שברוקולי ופל, הוא פשוט חסר טעם. זה אחד מהירקות בעלי הטעם העמוק ביותר. אין לי מושג מי טלו האנשים שחושבים כך. 2. עובדה זה דבר אובייקטיבי ולא סובייקטיבי, לכן עובדתית, אתם טועים. אני למשל חושב שברוקולי מעושן, טעים עשרת מונים מברוקולי בתנור.
ללא שם
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות