רכיבים
- 1 חציל קטן, קצוץ דק (½4 כוסות)
- 220 גרם פטריות מכל סוג שהוא, קצוצות גס (3 כוסות)
- 1 בצל סגול, חתוך לרבעים
- 1 שן שום, כתושה
- 3 כפות שמן זית, מחולקות
- 1 כפית מלח גס
- קורט פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס שיבולת שועל
- 3/4 כוס אורז מלא, מבושל, בטמפרטורת החדר
- 3 כפות עלי פטרוזיליה טריים, קצוצים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את החציל, הפטריות, הבצל, השום, 2 כפות מהשמן, 1/2 כפית מהמלח וקורט הפלפל השחור על תבנית גדולה; מערבבים ומפזרים בשכבה אחידה. צולים ומסובבים את נייר האפייה באמצע, עד שהם מתרככים ומשחימים, במשך 20-25 דקות. נותנים להתקרר במשך 10 דקות.
2. טוחנים את שיבולת השועל במעבד מזון, בערך 20 שניות. מוסיפים את תערובת החצילים, האורז, הפטרוזיליה וחצי כפית המלח שנותרה. טוחנים עד לשילוב טוב, בערך ב-15 פעימות (התערובת תהיה דביקה). מגלגלים ל-16 כדורים.
3. מחממים את שארית כף השמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הכדורים; מטגנים, הופכים מדי פעם, עד להשחמה מכל הצדדים, במשך 8-10 דקות. מגישים עם סלט קצוץ, טחינה ויוגורט.