זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
- 3 שיני שום, כתושות
- 5 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורד דק
- 1 גמבה אדומה, חתוכה לקוביות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
- 250 גרם פטריות טריות, פרוסות
- 1 כוס גרעיני תירס קפואים
- 1 כוס אפונה קפואה
- 4 כוסות אורז מבושל (מושלם כניצול שאריות)
- 3 כפות רוטב סויה
- 1-2 כפות מיץ לימון / ליים
אופן ההכנה:
1. לווק לוהט או מחבת שחוממה מראש, יוצקים מעט שמן צמחי, מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים יחד תוך ערבוב מתמיד עד שהם מתרככים. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה בערבוב.
2. מוסיפים את הגמבה, הפלפל הצהוב, הפטריות, התירס והאפונה ומקפיצים יחד במשך 5 דקות עד שהם מתרככים אך עדיין פריכים.
3. מוסיפים את האורז, יוצקים מעל את רוטב הסויה, מקפיצים 2-3 דקות נוספות ומסירים מהאש. מגישים מיד, חם.