זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 4 בטטות קטנות עד בינוניות, או 2 בטטות גדולות חתוכות לשניים
- 2 כפות שמן קוקוס
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
למילוי:
- 1 כוס יוגורט יווני רגיל
- 1 כף מיץ ליים טרי
- 2 כפות רוטב צ'ילי
לתוספות:
- 1 עגבניה קצוצה דק
- 1.5 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
- 1 אבוקדו חתוך לקוביות
- פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבטטות: מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים את הבטטות על תבנית האפייה ואופים אותן עד שנהיות רכות, במשך 40-45 דקות. מוציאים מהתנור.
3. פורסים את הבטטות לאורכן במרכז ומועכים את בשרן במזלג. מורחים כפית משמן הקוקוס וקורט מלח ופלפל מעל כל בטטה.
4. מכינים את היוגורט: בקערה קטנה שמים את היוגורט, רוטב הצ'ילי ומיץ הליים ומערבבים היטב עד לאיחוד מלא.
5. להגשה, מעל כל בטטה מטפטפים יוגורט, מפזרים מעט פרוסות אבוקדו, עגבניות ובצל ירוק ומעל לכל פלפל שחור גרוס.