זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
למילוי:
- 2 כפות אבקת צ'ילי
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית מלח ים
- 1/4 כפית אבקת שום
- 1/4 כפית אבקת בצל
- 1/4 כפית פפריקה
- 1 כף שמן זית
- 2 זוקיני בינוניים, לא מקולפים, חתוכים לרצועות באורך 1 ס"מ
- 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים היטב
להרכבת המנה - תוספות לבחירתכם:
- טורטיות תירס
- 1/2 ראש כרוב סגול, חתוך דק
- 1 אבוקדו גדול, חתוך לקוביות
- 2 ענפי בצל ירוק, פרוסים
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים גריל חשמלי או פלנצ'ה לחום בינוני-גבוה.
2. בקערה קטנה מערבבים את אבקת הצ'ילי, הכמון, המלח, אבקת השום, אבקת הבצל והפפריקה. מניחים את רצועות הזוקיני וגרגרי החומוס ב-2 קערות נפרדות, מזלפים מעל כל קערה מחצית מכמות השמן ומחצית מתערובת התיבול ומערבבים לציפוי מלא.
3. מניחים את רצועות הזוקיני וגרגרי החומוס על הגריל / פלנצ'ה וצולים במשך כ-10 דקות, עד שהקישואים רכים וגרגרי החומוס נעשים פריכים.
4. במחבת חמה או על להבת גז מחממים את הטורטיות, מניחים אותן על משטח נקי ומרכיבים את הטאקו - קודם רצועות הזוקיני וגרגרי החומוס ואחר כך את התוספות. ניתן להוסיף סלסת עגבניות, אם רוצים. מגישים מיד, חם.