זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1.3 ק"ג תפוחי אדמה קטנים בקליפה זהובה דקה
- 4 כפות שמן זית
- 5 שיני שום, מקולפות ומרוסקות בעזרת גב של סכין
- 4 ענפי רוזמרין
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה, יוצקים מעל את השמן ומפזרים את השום וענפי הרוזמרין.
2. איך חותכים את תפוחי האדמה למניפה יפה? מניחים את תפוח האדמה על משטח יציב, אוחזים היטב בצד אחד ובעזרת סכין חדה פורסים דק אותו רק 2/3 מהאורך - את השליש האחרון משאירים שלם כדי שתפוח האדמה לא יתפרק.
3. מגלגלים את תפוחי האדמה בשמן שבתבנית ואז מסדרים אותם כשהצד הפרוס כלפי מעלה. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
4. אופים במשך 30 דקות, מברישים בשמן את תפוחי האדמה (גם בין הפרוסות) ומסירים שיני שום שהשחימו יותר מדי. אופים 30 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. מגישים חם.