זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כוס מים
- 1/4 1 כוסות קוסקוס
- 3/4 כפית מלח גס
- 280 גרם טונה בשמן
- 400 גרם עגבניות שרי, חצויות,
- 1/2 כוס רצועות פלפלים מוחמצים
- 1/3 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1/4 כוס צלפים
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- 1 לימון, חתוך לרבעים
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן, מרתיחים את המים על אש בינונית, מסירים מהאש, מערבבים פנימה את הקוסקוס, מכסים את הסיר ונותנים לו לשבת בפנים במשך 10 דקות.
2. בינתיים, בקערה בינונית, מערבבים יחד את הטונה, העגבניות, פרוסות הפלפלים, הפטרוזיליה והצלפים.
3. מערבבים את הקוסקוס במזלג, מתבלים במלח ופלפל ומזלפים מעל שמן זית. מעבירים את הקוסקוס לצלחת הגשה, מניחים מעל את תערובת הטונה ומגישים מיד עם פלחי הלימון.