זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1/4 כוס בצל קצוץ
- 1 שן שום, כתושה
- 1 כף אבקת צ'ילי
- 1 כף אבקת כמון
- 1 כף אבקת כורכום
- 1 כפית מלח ים
- קמצוץ פפריקה חריפה
- קמצוץ קינמון
- 800 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים, מסוננים ושטופים
- 800 גרם עגבניות חתוכות לקוביות מקופסת שימורים
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך. מוסיפים את השום, התבלינים, המלח וגרגרי החומוס, ומערבבים עד שעולה ניחוח מודגש. מאוד.
2. מוסיפים את העגבניות (לא מסוננות) ומבשלים במשך 20 דקות. מערבבים ומסירים מהאש.
אופן ההגשה: ממלאים כל קערה בקוסקוס מוכן בכמות נדיבה, מוסיפים קוביות מלפפונים וחופן עשבי תיבול טריים קצוצים, כמו נענע, פטרוזיליה, כוסברה, יוצקים מעל מתבשיל החומוס, מוסיפים טחינה וזילוף של שמן זית ומיץ לימון ומגישים מיד.