זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 6 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ושטופים
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- לרוטב:
- 1 ראש שום
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמן זית
- 1/4 כוס מים קרים
- 1 כפית פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנת תפוחי אדמה צלויים בתנור עם רוטב שום ופטרוזיליה:
הכנת הרוטב:
1. במכתש ועלי (עדיף) או בבלנדר, כותשים את השום והמלח עד שהשום הופך לעיסה. מוסיפים את השמן, הפטרוזיליה והמים, מערבבים היטב ומניחים בצד.
הכנת תפוחי האדמה:
2. חותכים את תפוחי האדמה לפלחים או לקוביות, ומסדרים בתבנית אפייה. מתבלים במלח ופלפל שחור, מזלפים מעל את שמן הזית ויוצקים מעל מחצית מרוטב השום והפטרוזיליה. מערבבים היטב.
3. מכסים את התבנית בנייר כסף ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 30 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים במשך 30 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים.
4. סמוך להגשה, יוצקים את מחצית רוטב השום שנותרה על תפוחי האדמה החמים או משתמשים בה כמטבל.