רכיבים
- 2 כוסות אורז חום מבושל
- 1 כוס שימורי עגבניות מרוסקות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 12 פטריות שמפיניון לבנות, חתוכות לרבעים
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 1 קישוא, חתוך לקוביות
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1 פלפל צ'ילי ירוק, קצוץ דק
- 4 פלפלים ירוקים קטנים
- 2 כפות שמן
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת פלפלים ממולאים באורז וירקות:
1. מסירים את החלק העליון של הפלפלים, ומנקים היטב מבפנים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 20 דקות. מוציאים ומניחים לקירור בטמפרטורת החדר.
2. במחבת גדולה על אש גבוהה, מוסיפים את השמן, השום, הבצל ופלפל הצ'ילי, מטגנים במשך 3-4 דקות, עד שהבצל רך.
3. מוסיפים את הקישואים ומבשלים במשך 4 דקות או עד שהמים מתאדים. מוסיפים את הפטריות ומבשלים במשך כמה דקות, עד שהן משחימות.
4. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 3 דקות. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מבשלים במשך דקה, מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור, ומחממים את התנור ל-200 מעלות.
5. ממלאים כל פלפל בתערובת האורז, ניתן לפזר מעל גבינת פרמזן מגוררת, ואופים במשך 10 דקות. מגישים חם.