זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 5 גזרים גדולים, חתוכים לגפרורים גדולים
- 500 גרם שעועית ירוקה, ללא קצוות
- 2 מלפפונים, חתוכים לגפרורים גדולים
- 1/2 בצל סגול, פרוס
- 4 כוסות מים
- 2 כוסות חומץ לבן
- 1 כוס חומץ סיידר תפוחים
- 2 כפות גרגרי פלפל שחור
- 1 כף זרעי חרדל
- 1 כף זרעי כוסברה
- 2 כפות סוכר
- 10 גבעולי שמיר טרי או 1/2 1 כפות שמיר מיובש
אופן הכנת ירקות כבושים:
כמות: 6 צנצנות
1. מרתיחים סיר גדול מלא במים, מוסיפים את הגזר והשעועית הירוקה, מבשלים אותם במשך 3 דקות, ומיד מעבירים למסננת, שוטפים תחת זרם מים קרים ומניחים עליהם קוביות קרח - מה שיעצור את בישולם.
2. מסדרים 6 צנצנות עם מכסה אטום, ודוחסים בכל אחת גזר, שעועית ירוקה ובצל.
3. בסיר גדול, מביאים לרתיחה 4 כוסות מים יחד עם החומץ, חומץ התפוחים, הפלפל השחור, זרעי החרדל והכוסברה, הסוכר והשמיר. מסירים מהאש וממתינים לצינון במשך 5 דקות.
4. יוצקים מנוזל התיבול באופן שווה בין הצנצנות, עד שהן מלאות כמעט עד הסוף והירקות מכוסים בנוזל. אוטמים היטב, ומעבירים למקרר למשך 24 שעות לפחות, עד חודשיים.