זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 425 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים, שטופים ומסוננים
- 1 שן שום
- מיץ מחצי לימון סחוט היטב
- 1/2 כוס עלי בזיליקום
- מלח ופלפל שחור
- 1/4 כוס שמן זית
- 2-3 כפות מים
- 1 ק"ג פלפלים קטנים
אופן הכנת פלפלונים במילוי חומוס ביתי:
1. מסירים את ראשי הפלפלים, ומנקים את פנים הפלפלים מזרעים.
הכנת החומוס:
2. במעבד מזון, טוחנים יחד את החומוס, השום, מיץ הלימון, עלי הבזיליקום ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. תוך כדי הטחינה, מוסיפים פנימה בהדרגה את שמן הזית.
3. מגרדים את דפנות המעבד, מוסיפים את המים וטוחנים עד לקבלת מרקם יפה וחלק.
4. בעזרת כף, מעבירים את החומוס לשקית ניילון.
5. סוחטים את החומוס לאחת מקצוות השקית, גוזרים את הקצה. ומזלפים את החומוס לפלפלים החלולים.