זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 450 גרם תפוחי אדמה קטנים (לבנים או אדומים)
- 3 כפות שמן זית
- 1/4 1 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 4 שיני שום
- 4 כפות מיונז
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית חרדל דיז'ון
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. חותכים את תפוחי האדמה (ניתן לקלף או להשאיר בקליפתם) לרבעים, ומערבבים בקערה עם 2 כפות שמן זית, 3/4 כפית מלח ואת הפלפל השחור.
3. משטחים את תפוחי האדמה בשכבה אחת בתבנית אפייה קרמית, ואופים במשך 40 דקות. הופכים פעמיים את תפוחי האדמה, כדי שייאפו היטב.
4. כשתפוחי האדמה זהובים, מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון.
5. קוצצים את השום לקערה ומערבבים היטב יחד עם 1/2 כפית מלח, 1 כף שמן זית, המיונז, מיץ הלימון והחרדל.
6. יוצקים את הרוטב מעל תפוחי האדמה ומגישים.
*מוּי סָבְּרֹוסוֹ = טעים מאוד בספרדית