זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 כוסות בטטה מגורדת גס
- 1/2 כוס בצל מגורד
- 4 ביצים
- 1/3 כוס קמח
- 3-4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- פלפל שחור טחון טרי, לפי טעם
- מלח
- שמן לטיגון
אופן הכנת לביבות בטטה:
מתכון ל-25-30 לביבות בטטה
• טורפים את הביצים ומערבבים בקערה גדולה יחד עם הבטטה, הקמח והלימון, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
• מחממים מחבת בינונית על אש בינונית, ומוסיפים שמן בכמות שתמלא את המחבת בשכבה דקה. זורקים לשמן מעט מתערובת הבטטה - אם נוצרות בועות, השמן מוכן ואפשר התחיל בטיגון.
• גורפים בכף כמות שווה מתערובת הבטטה ומורידים בזהירות לשמן החם. מטגנים בכל פעם 3-4 לביבות כדי שהשמן לא יתקרר, ומוציאים לנייר סופג. מוסיפים שמן למחבת לפי הצורך.
הצעת הגשה: מקררים מעט את הלביבות ומגישים עם יוגורט קר ועירית קצוצה.