כיכר השבת

הגרסה הבריאה: צ'יפס בטטה בתנור

בטטה, או תפוח אדמה מתוק, היא אחת מעשרת המזונות הבריאים ביותר ויש בה רשימה ארוכה של ויטמינים חיוניים וסיבים תזונתיים. קבלו מתכון לצ'יפס בטטה בתנור - ההוכחה שטעים ובריא הם לאו דווקא קווים מקבילים (מתכונים, אוכל)

|
4
| כיכר השבת |
צ'יפס בטטה בתנור. כי טעים ובריא הם לאו דווקא קווים מקבילים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 בטטות
  • 1 כף שמן זית
  • 1-2 כפיות אבקת שום
  • 1-2 כפיות מלח
  • 1/2-1 כפיות פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת צ'יפס בטטה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה של 220 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. פורסים את הבטטה לרצועות עבות בגודל שווה.

3. מערבבים בקערה את רצועות הבטטה עם שמן הזית, ומתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת שום. מצפים היטב את הבטטות בתיבול.

4. משטחים את רצועות הבטטה בשכבה אחידה על התבנית. העדיפו להשתמש בתבנית גדולה מספיק, כך שיישאר רווח בין רצועה לרצועה. צפיפות יתר בתבנית, תגרום לצ'יפס להפוך לרטוב ופריך פחות.

5. אופים במשך 30 דקות, באמצע האפייה הופכים את הרצועות לצד השני, עד שהבטטות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה. מספר דקות האפייה תלוי בעובי הרצועות. רצועות עבות דורשות יותר זמן בתנור, ורצועות דקות יהיו מוכנות מהר יותר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
מכינה.. ממחר לכבוד שבת קודש (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שולמית
2
נראה טוב ! שווה לנסות ....
אורעד
1
שימו לב - כל שמן צמחי שאינו רווי - כמו שמן זית שהוא חד-בילתי רווי - מתחיל להפוך לשמן "טראנס" בטמפרטורה של 180 מעלות. זהו שמן רעיל ביותר לגוף האדם - תורם להזדקנות מהירה ולהרבה סוגי מחלות . אפשר בהחלט לאפות את הבטטה גם ב - 160 מעלות - אני עושה את זה כל שבוע, זה פשוט ייקח יותר זמן...
אחד שמבין
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות