רכיבים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
- 2-3 ענפי רוזמרין (ניתן להחליף בתימין)
- 1 ראש שום
- 1 פלפל אדום חריף קטן
- 1/3 כוס שמן זית
- פלפל שחור
- מלח גס
אופן הכנת תפוחי אדמה ברוזמרין:
רגע לפני: מתכון לתפוחי אדמה בתנור בתיבול רוזמרין ושום שתמיד מצליח. מה הסוד? כמות נדיבה של שמן זית וזמן איכות בתנור. תוספת מושלמת ומוצלחת לכל מנה עיקרית. כמה פשוט, ככה טעים.
• מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• שוטפים היטב את תפוחי האדמה, משאירים אותם בקליפתם וחותכים את תפוחי האדמה לחצאים.
• פורסים לעיגולים את הפלפל, ומפרקים את ראש השום לשיניים. משאירים אותן בקליפתן.
• מעבירים את חצאי תפוחי האדמה לקערה, יוצקים מעל את השמן ומערבבים היטב, עד שהשמן נספג היטב בתפוחי האדמה.
• מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית, מפזרים ביניהם את שיני השום ועיגולי הפלפל, מתבלים בפלפל שחור ומלח גס ומניחים מעל את ענפי הרוזמרין.
• במהלך האפייה מערבבים 3 פעמים: מכניסים לתנור למשך 30 דקות. מוציאים, מערבבים ומחזירים לתנור למשך 20 דקות נוספות. אחריהן, מוציאים שוב ומערבבים בפעם השלישית. מחזירים לתנור ואופים במשך 15 דקות נוספות. מכבים את התנור, ומותירים בו את תפוחי האדמה למשך רבע שעה לפחות.
• טועמים לפני ההגשה ומתקנים תיבול, אם צריך.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!