רכיבים
- 1 צרור כוסברה
- 1 צרור פטרוזיליה
- 4 ענפי בצל ירוק עבים
- 3 תפוחי אדמה
- 1 כוס גבינה צהובה / בולגרית מפוררת
- 1/2 כוס גבינת פרמז׳ן מגורדת
- 3-4 כפות קמח
- 3 ביצים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- שמן לטיגון חצי עמוק
אופן הכנת לביבות ירק:
רגע לפני: מתכון לקציצות ירק עם גבינות קשות והמון עשבי תיבול שכיף לפתוח איתן את הצום. כל העבודה לוקחת בסך הכל 30 דקות ויש לכם לביבות טעימות שאוכלים עם גבינה וסלט רענן.
• מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בסיר מלא מים עד שהם מתחילים להתרכך, אך לא מבושלים לגמרי.
• מצננים את תפוחי האדמה ומגררים בפומפייה לקערה.
• קוצצים דק את הבצל, הכוסברה והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
• מתבלים במלח ופלפל שחור ומוסיפים לקערה את הגבינות והביצים. מערבבים היטב ומוסיפים בהדרגה את הקמח, לפי סמיכות העיסה.
• מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת רחבה. בעזרת 2 כפות מורידים בזהירות לשמן החם לביבות מהבלילה ומטגנים עד שהלביבות זהובות משני צדדיהן.
אופן ההגשה: מגישים את הלביבות חמות לצד סלט עגבניות מתובל בשום וגבינה לבנה.