רכיבים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
- 4 חלמונים
- 50 גרם חמאה
- קורט אגוז מוסקט טחון טרי
- מלח ופלפל לבן
אופן הכנת פירה הדוכסית:
רגע לפני: מחית תפוחי האדמה הרגילה מקבלת טאצ' צרפתי מיוחד והופכת לתוספת נהדרת, מרשימה וחגיגית בשולחן החג: מתכון לפירה "פּוֹם דוּשֶס" יפהפה.
ציוד חובה: צנתר כוכב.
• מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
• מקלפים ומבשלים את תפוחי האדמה בסיר מלא מים במשך 30 דקות על אש בינונית, עד שהם מתרככים.
• מסננים את תפוחי האדמה מנוזלים ומרסקים למחית - פירה.
• ממיסים את החמאה ומוסיפים לפירה יחד עם החלמונים, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן ומערבבים היטבת למחית אחידה.
• מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן קלות. בעזרת שק זילוף עם צנתר כוכב מזלפים פרחים בגודל שווה מהפירה על התבנית.
• מכניסים לאפייה במשך 7 דקות או יותר, עד שהפרחים מזהיבים ומשחימים בקצוות.
אופן ההגשה: מגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!