רכיבים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
- 3 ביצים
- 3 בצלים
- 1 כוס קמח תופח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- שמן לטיגון
אופן הכנת לאטקעס:
רגע לפני: אמא מלבבת לביבות מהתערובת, מניחה במחבת ובבית מתפשט ריח חמים ונעים שהופך לזיכרון חזק שצרוב היטב בדי.אן.אי היהודי. מתכון קל ובסיסי ללטקס אמיתיים.
• מגררים את תפוחי האדמה והבצלים עם הצד הגס של פומפייה, ומעבירים לקערה. כדאי לספוג את הנוזלים מהקערה, וכך הטיגון יהיה קל יותר.
• טורפים את הביצים ומוסיפים לקערה, יחד עם הקמח (אם העיסה יבשה, מפחיתים מכמות הקמח, ואם היא לחה מידי, אפשר להוסיף עוד קמח) הפלפל והמלח. מערבבים היטב לעיסה אחידה.
• מלבבים לביבות: יוצרים כדורים מהתערובת, ומועכים אותם לקבלת לביבה.
• מחממים שמן במחבת ומטגנים בו את הלביבות במשך כ-10 דקות, עד שישחימו משני הצדדים. ויש לכם לאטקעס נהדרים!
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!