כיכר השבת

לביבות בטטה ברוטב שמנת צונן

רשימת רכיבים קצרה ומינימום עבודה: מתכון ללביבות בטטה מתקתקות שטובלים אותן ברוטב שמנת קטיפתי. לטעם מושלם יש לשמור על הלביבות חמות ועל הרוטב צונן (מתכונים, אוכל)

|
2
|
לביבות בטטה ברוטב שמנת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 בטטות בינוניות
  • 1/2 כוס פרורי לחם
  • אבקת שום
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב השמנת:
  • 1/2 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפות שטוחות מיונז
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • מלח ופלפל

אופן הכנת לביבות בטטה:

רגע לפני: מתכון עם רשימת רכיבים קצרה ומינימום עבודה והתוצאה - לביבות בטטה מתקתקות שטובלים אותן ברוטב שמנת קטיפתי.

הכנת הרוטב:
• קוצצים הבצל הירוק, ומערבבים היטב יחד עם השמנת והמיונז. מתבלים במלח ופלפל, מעבירים לכלי סגור ושומרים בקירור עד לרגע ההגשה.

הכנת הלביבות:
• מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לחתיכות גדולות. מבשלים בסיר מים עד שהן רכות לגמרי, מניחים במסננת לשעה כדי שיפרישו את הנוזלים.

• מעבירים את הבטטות המבושלות לקערה ומועכים חזק בעזרת מזלג.

• מוסיפים לקערה את פירורי הלחם, ומתבלים במלח, פלפל ואבקת שום, ומערבבים היטב.

• מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון, וכשהוא חם יוצרים קציצות ומניחים אותן במחבת, שיטגנו היטב משני הצדדים.

אופן ההגשה: מגישים את הלביבות חמות, ומזלפים עליהן כמות נכבדה של רוטב השמנת כשהוא צונן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
כל פעם אני מנסה מתכון אחר, ויוצא ממש טעים!
מלי
1
תביאי מתכונים פרווה לכבוד סוכות. מתכונים חלביים מאד מגביל
אני
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות