רכיבים
- 2 בטטות בינוניות
- 1/2 כוס פרורי לחם
- אבקת שום
- מלח ופלפל שחור
- לרוטב השמנת:
- 1/2 גביע שמנת חמוצה
- 2 כפות שטוחות מיונז
- 3 גבעולי בצל ירוק
- מלח ופלפל
אופן הכנת לביבות בטטה:
רגע לפני: מתכון עם רשימת רכיבים קצרה ומינימום עבודה והתוצאה - לביבות בטטה מתקתקות שטובלים אותן ברוטב שמנת קטיפתי.
הכנת הרוטב:
• קוצצים הבצל הירוק, ומערבבים היטב יחד עם השמנת והמיונז. מתבלים במלח ופלפל, מעבירים לכלי סגור ושומרים בקירור עד לרגע ההגשה.
הכנת הלביבות:
• מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לחתיכות גדולות. מבשלים בסיר מים עד שהן רכות לגמרי, מניחים במסננת לשעה כדי שיפרישו את הנוזלים.
• מעבירים את הבטטות המבושלות לקערה ומועכים חזק בעזרת מזלג.
• מוסיפים לקערה את פירורי הלחם, ומתבלים במלח, פלפל ואבקת שום, ומערבבים היטב.
• מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון, וכשהוא חם יוצרים קציצות ומניחים אותן במחבת, שיטגנו היטב משני הצדדים.
אופן ההגשה: מגישים את הלביבות חמות, ומזלפים עליהן כמות נכבדה של רוטב השמנת כשהוא צונן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!