רכיבים
- 200 גר' סלמון מעושן
- 5 תפוחי אדמה בקליפה בהירה
- 1 בצל לבן גדול
- 3 ענפי בצל ירוק
- 1/2 כוס קמח לבן
- 3 ביצים
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 1/2 כף מלח
- שמן לטיגון חצי עמוק
אופן הכנת לביבות סלמון מעושן ותפוחי אדמה:
רגע לפני: לסלמון המעושן יש טעם דומיננטי, אך במתכון הזה הוא משתלב נפלא עם תפוחי האדמה שהילדים לא רק יאהבו, אלא גם ייהנו ויבקשו תוספת. מניסיון • הלביבות מתאימות כארוחה או כנשנוש קליל ובריא.
• קולפים את תפוחי האדמה והבצל ומגרדים אותם דק באמצעות מעבד מזון או פומפייה לתוך קערה.
• קוצצים דק את הבצל ירוק ומעבירים לקערה.
• חותכים לרצועות קצרות את הסלמון ומוסיפים לקערה.
• מתבלים במלח ופלפל לבן, מוסיפים את הביצים (בסדר הזה) ומערבבים היטב הכל יחד.
• מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
• מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון חצי עמוק. כאשר השמן חם, מניחים בתוכו כף מהתערובת שבקערה, ובעזרת הכף מעצבים את הלביבה לעיגול אחיד ויפה.
אופן ההגשה: לביבות הסלמון יכולות להיות נשנוש בריא וקליל בין הארוחות או להגיע כהפתעה נחמדה ולא שגרתית בסנדוויץ' בין שני קלחי חסה ופרוסת עגבנייה.
ההמלצה שלי: הגישו לצד שמנת חמוצה וסלט ירקות עשיר.