רכיבים
- 5 בטטות
- 1 כף רוטב סויה
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
רגע לפני: נתחיל מהסוף: ללביבות האלה יש טעם של פנקייקס, מינוס 200 קלוריות. הן יכולות לשמש כמנת פתיחה טעימה, או כארוחת ביניים קלילה. מתכון בלי הרבה עבודה ומינימום מצרכים.
• מכניסים את הבטטות בקליפתן לסיר גדול, מכסים אותן עם מים ומבשלים על אש גבוהה עם מכסה במשך כחצי שעה, עד שהבטטות מתרככות (דוקרים במזלג ובודקים).
• לאחר שהבטטות רכות, מסירים מהאש ומעבירים למסננת כדי שיצטננו מעט.
• מקלפים את קליפת הבטטות, וחותכים אותן לחתיכות גדולות.
• מעבירים את חתיכות הבטטה לקערה ומועכים אותן בעזרת ממחה.
• מוסיפים לקערת הבטטות את יתר המרכיבים; הקמח, המלח, רוטב הסויה והפלפל השחור, ומערבבים היטב הכל יחד לתערובת אחידה.
• מחממים שמן במחבת על אש בינונית. כיוון שעיסת הבטטות מאוד דביקה ולא נוחה לעבודה, נעזרים בשתי כפות: אחת כדי להוציא כף גדושה מהעיסה, ובעזרת הכף השנייה, מורידים למחבת.
• מטגנים במשך 3 דקות משני הצדדים עד להשחמה קלה של הלביבות. לאחר מכן, מוציאים אל נייר סופג, וממתינים שיתקרר מעט לפני שאוכלים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!