זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי
לבסיס:
- 2 כוסות גלידה (וניל / שוקו / מוקה / כל טעם אהוב אחר), מרוככת לטמפרטורת החדר
- 2/3 כוס חלב
תוספות אפשריות להגברת הטעם:
- 1 כף אבקת חלב
- 1 כף ריבת תות
- 1 כף סירופ וניל או שוקולד
- 1 כפית תמצית וניל או אבקת קפה נמס
תוספות אפשריות - מוסיפים רק בסוף ההכנה:
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים / עוגיות / קוביות פירות טריים
תוספות אפשריות לקישוט מעל:
- קצפת
- רוטב קרמל / סירופ שוקולד
- סוכריות צבעוניות
- אגוזים קצוצים
- שוקולד קצוץ (כל שוקולד. אפשר לקצוץ גם חטיפי שוקולד)
- דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה:
1. מניחים 2 כוסות מילקשייק גבוהות במקפיא עד לרגע שממלאים אותן.
2. בבלנדר, מניחים את המרכיבים בסדר הבא: החלב, את התוספות שבחרתם להגברת הטעם ולבסוף את הגלידה. במשך דקה טוחנים במהירות הנמוכה ביותר ובהדרגה עוברים למהירות בינונית עד שמתקבל מרקם חלק שנשפך בקלות.
3. בוחרים את התוספות שרוצים (אלה שמוסיפים רק בסוף ההכנה), שופכים לתערובת, מערבבים בעזרת כף כדי שהן לא ישקעו בפנים ואז טוחנים בכמה פולסים. אין צורך לטחון יותר מדי.
4. יוצקים לכוסות המילקשייק הקרות סירופ שוקולד או קרמל לאורך הדפנות ואז מחלקים את תערובת המילקשייק בין הכוסות, מקשטים ומגישים מיד.