רכיבים
- נתח בשר שלם מספר 5 במשקל 1.5 קילו מופשר
- 2 דלוריות בינוניות שלימות
- 1 חתיכת דלעת במשקל 400 גר' (קליפה צהובה)
- 1 דלעת בלדית במשקל 400 גר' (קליפה ירוקה)
- 1/2 כוס סילאן
- 1/2 כוס צימוקים כהים
- 1 כוס יין אדום
- 1 כפית טימין מיובש
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף שטוחה מלח גס
אופן ההכנה:
• מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות.
• מניחים את נתח הבשר בשלמותו בתבנית חסינת אש.
• מורחים את הבשר בסילאן, שופכים את היין לתבנית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
• עוטפים היטב את התבנית בשתי שכבות של נייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה במשך שעה וחצי.
• בינתיים, בזמן שהבשר מתבשל, קולפים את הדלעות וחותכים לקוביות בינוניות ושוות בגודלן.
• מוציאים את התבנית עם הבשר מן התנור, מוסיפים את הדלעות, מפזרים מעל את הטימין והצימוקים, מערבבים קלות עם הנוזלים בתבנית, ומסדרים יפה את הדלעות סביב הבשר.
• מכסים שוב בנייר האלומיניום ומחזירים לאפיה במשך שעה נוספת.
אופן ההגשה: פורסים את הבשר לפרוסות ומגישים חם. המנה המרשימה הזו מתאימה מאוד לשבתות וחגים ומוסיפה טעם מרענן ולא שגרתי לשולחן.