רכיבים
- 1.5 קילו צלעות בקר קצרות מופשרת
- 4 עלי דפנה
- 2 בצל לבן
- 2 גזרים
- 3 ליטר מים
- 5 כפות שמן
- 1 כוס רוטב טריאקי
- 1 כף מלח
- 100 גר' שקדים מולבנים
אופן ההכנה:
רגע לפני: את השבת הקרובה תכבדו במנת בשר משובחת במיוחד - צלעות בגזר וטריאקי, עם שקדים מולבנים. מגישים לצד אורז לבן והנה לכם ארוחה מושלמת לסעודת השבת.
ציוד נדרש: סיר בישול, מחבת ווק גדול, כף עץ
• מקלפים את הבצל והגזר וחותכים אותם לארבעה רבעים שווים.
• מחממים בסיר גדול את השמן, לאחר שהשמן חם מוסיפים לסיר את נתחי הבשר, יחד עם חתיכות הגזר, הצל ועלי הדפנה, מפזרים מעל את המלח ומטגנים קלות.
• כשהירקות זהובים, מוסיפים את המים ומבשלים במשך שעתיים ורבע על אש בינונית.
• בתום הבישול, מרוקנים את המים מהסיר ומסננים היטב את הבשר מנוזלים. בשלב זה, הירקות עשו את שלהם ומפרידים אותם מהבשר - לאחר שהעניקו את הטעם העסיסי לנתחים.
• מחממים היטב את הווק על אש גבוהה כשהוא ריק, במשך 2 דקות.
• לאחר שהווק חם, מוסיפים לו את רוטב הטריאקי ומעליו מניחים את נתחי הבשר המסוננים. בעזרת כף עץ, מקפיצים ומערבבים את הבשר עד שהרוטב ייספג בו היטב.
אופן ההגשה: מניחים את נתחי הבשר כשהם חמים בצלחת הגשה ומפזרים מעל שקדים מולבנים. ניתן להוסיף בצד אורז לבן וסלט ירוק טרי.