מתכון לדג דניס בנענע ועשבי תיבול: לכבוד שבת קודש נכין דג דניס עדין ממולא, בנענע ועשבי תיבול.
דג דניס הוא דג ים עדין מאוד וטעם עשבי תיבול נדבק בבשרו.
כמה עלים טריים ורעננים עם דג טרי יעשו עבודה נפלאה.
אל תשכחו אפיה קצרה ונכונה משאירה דג רך טעים ומוכן, לא יותר מ-20 דק' בחום בינוני.
מתכון לדג דניס בנענע ועשבי תיבול
2 דגי דניס שלמים ונקיים.
2 כפות כוסברה קצוצה.
2 כפות פטרוזיליה קצוצה.
1 ענף רוזמרין.
3 כפות נענע קצוצה.
5-6 כפות שמן זית.
4 כפות מיץ לימון.
6 שיני שום פרוסות.
מלח.
שמן זית.
אופן ההכנה
בכלי חסין אש לתנור מניחים את הדגים ואת כל עשבי התיבול, מערבבים יחד בקערה.
מוסיפים להם את השמן המיץ לימון השום והמלח, ומערבבים היטב.
ממלאים את בטן הדג בעלים ומפזרים מעל הדג. חורצים 3 חריצים בדגים ומזלפים מעליהם שמן זית.
אופים 20 דק' בתנור בחום 180 מעלות.
mpinto1@walla.com