הפעם מתכון למאפה טעים, קליל ויפה לכבודה של המלכה:
מאפה פריך וממולא בהפתעה נעימה - לפני שנעלמים להם השזיפים מדוכני השוק.
המנה מתאימה מאוד כמנת ביניים אחרי בדג לפני הבשר, לצד סלט ירוק מרענן.
מומלץ לקנות בצק עלים באיכות טובה. בצק עלים לא מקפיאים בשנית אחרי הפשרה מלאה.
כדאי להשתמש בבשר טחון טרי שנטחן מול עינכם- כך תדעו בוודאות כמה שומן, ואם ישנם תוספים אחרים.
מתכון למאפה עלים ממולא בבשר
1/2 רדיד בצק עלים מופשר.
500 גר' בשר בקר טחון.
מלח.פלפל שחור גרוס.
קורט אגוז מוסקט.
1-2 בצלים גדולים קצוצים.
1 חופן אגוזי מלך קצוצים גס - לא חובה.
4 שזיפים אדומים טריים חתוכים לקוביות.
1 ביצה.
שומשום.
אופן ההכנה
במחבת רחבה מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים למחבת את הבשר טחון ומפוררים אותו במזלג מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
מערבבים היטב ומכבים את האש.
מניחים בקערה לקירור (כדי שבצק העלים לא יקרע בזמן המילוי).
מוסיפים לקערה את האגוזים והשזיפים מערבבים הכל יחד.
מרדדים מעט את בצק העלים ובמרכזו מניחים את המילוי. סוגרים צד לצד והופכים שה"תפר" יהיה כלפי מטה.
טורפים את הביצה ומורחים מעל כל המאפה ומפזרים שומשום.
תבנית תנור מרופדים בנייר אפיה, ומניחים את המאפה.
אופים בחום של 200 מעלות למשך כ-20 דק' עד להזהבה (שימו לב שזהוב גם כן מלמטה).