לכבוד שבת

דג מרוקאי - ואתם תחליטו כמה חריף הוא יהיה

מתכון פשוט וקל הכנה שמוכיח: עם כל הכבוד לסבתא, אתם יכולים להגיע לתוצאות מעולות לא פחות במינימום עבודה. חיה ללונק עם דג מרוקאי והמון רוטב שכיף לנגב (מתכונים לשבת, אוכל)

|
4
| כיכר השבת |
דג מרוקאי והמון רוטב מעולה (צילום: חיה ללונק)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 נתחי מושט או סלמון
  • 2 עגבניות, טחונות במעבד מזון
  • 1/2 גמבה, חתוכה לרצועות
  • ראש וחצי שום, כל השיניים קלופות וחתוכות לחצי
  • 4-5 גזרים, מקולפים ופרוסים אלכסונית
  • חבילת כוסברה שלמה, קצוצה
  • 1 פלפל חריף (לא חובה)
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות פפריקה
  • קומץ כורכום
  • מלח

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני שטוח, מערבבים יחד את העגבניות, שיני השום החצויות, רצועות הגמבה, פרוסות הגזר, חצי מכמות הכוסברה הקצוצה, פלפל חריף, השמן והמים. מתבלים בפפריקה, מלח וכורכום, ומבשלים על אש גבוהה במשך 10-15 דקות עד שהגזרים מתרככים והמים מצטמצמים, כך השמן מהווה את רוב הנוזלים.

2. מסדרים את הדגים בסיר, מכסים אותם ברוטב, מוסיפים את הכוסברה הנותרת ומבשלים במשך 15-20 דקות על אש בינונית.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
המתכון הישן והכי טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
אלחנן
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסי שלום
לא בריא .אז עדיף קצת יותר מלח במקום (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעל
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות