כיכר השבת
לכבוד שבת

פילה סלמון בניחוח תפוזים של מורן פינטו

הדג הבשרני נעטף ברוטב תפוזים מתקתק מענג עם חמיצות שמשאירה טעם של עוד. אפייה קצרצרה והכנה פשוטה למנת פתיחה שמנצלת היטב את טעמי החורף (מתכונים לשבת, אוכל)

|
3
| כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 פילה סלמון טריים בעובי 6 ס"מ כל אחד
  • 3 תפוזים
  • גרידת קליפה מחצי תפוז
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 ענף תימין טרי
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת פילה סלמון ברוטב תפוזים:

1. מסדרים את נתחי הדג בתבנית פיירקס וסוחטים מעל היטב 2 תפוזים.

2. מתבלים בסוכר חום, מלח ופלפל שחור ומניחים מעל את ענף התימין.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, ומיד כשמוציאים מהתנור, סוחטים מעל את התפוז השלישי ומפזרים את גרידת התפוז.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
כל המתכונים שלך מוצלחים פלוס פלוס (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אפרת
2
השאלה מה הטעם הסופי של הדג?? מצד 1 תפוזים וסוכר חום, מאידך מלח גס ופלפל שחור?? מעניין אותי לשמוע אם מישהי הכינה כבר? או האם אפשר לשלוח לשפית מורן פינטו א השאלה? אני מאוד מעוניינת להכין את המתכון לשבת? הדג מתוק או מלוח? והאם לסוכרתיים אפשר להחליף סוכר עם ממתיק טבעי כל שהוא?? תודה ושבת שלום! (נשלח ב
שולי חן
1
אכן המתכונים שלך מעולים ! :) האם אפשר לותר על הסוכר ? והאם יש לך מתכון למרק פטריות על בסיס מים ? תודה, מיכל (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מיכל כספי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות