רכיבים
- 1 פקעת שום צעיר (או 2 שיני שום קצוצות + פרוסת שומר)
- 1 סלסילת עגבניות שרי בשלות
- 1 לימון
- שמן זית
- 4 פילה סלמון עם עור
- גבעולי נענע טרי
- גבעולי שמיר טרי
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת תבשיל סלמון:
מתכון מהיר ופשוט של השף ג'יימי אוליבר.
1. פורסים את פקעת השום לפרוסות דקות, מוחצים את העגבניות לכלי, כך שתישאר הקליפה וחוצים לשניים את הלימון ואז חותכים כל חצי לפרוסות דקות.
2. מחממים מחבת ומוספים שמן זית בנדיבות. מטגנים את פרוסות השום עד שהן מתרככות ומקבלות גוון שחום-זהוב מקורמל. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד שהן מתרככות. מסירים מהאש.
3. בסיר רחב אחר, מחממים שמן על אש בינונית-גבוהה, מתבלים את הסלמון במלח ופלפל שחור, ומבשלים את נתחי הדג כשהצד של העור כלפי מטה, במשך 3 דקות.
4. הופכים את הדגים, מוסיפים לסיר את פרוסות הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 2 דקות, או עד שהסלמון עשוי היטב.
5. במקביל, קוצצים דק את גבעולי הנענע והשמיר, מוסיפים לתערובת השום והעגבניות ומערבבים היטב. הופכים את הסלמון כך שהצד של העור כלפי מטה שוב, מוסיפים את הרוטב, מבלשים יחד במשך כדקה ומסירים מהאש.