![סלמון בסילאן ופטריות](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2015/09/09/fb0c2260-02b4-11ef-97a3-e12a00cf89de__h528_w954.jpg)
![סלמון בסילאן ופטריות](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2015/09/09/fb0c2260-02b4-11ef-97a3-e12a00cf89de__h528_w954.jpg)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- פילה סלמון שלם במשקל 500 גרם
- סלסילת פטריות שמפיניון
- 10 שיני שום
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס סילאן (דבש תמרים)
- 1 כף רוטב סויה
- 3 כפות שמן זית
אופן הכנת סלמון בסילאן ופטריות:
רגע לפני: מנת פתיחה יפהפייה ונהדרת לשולחן החג: מתכון לסלמון בתנור ברוטב סילאן ופטריות - רוטב מתקתק ופטריות קריספיות, על פילה שלם אפוי, רך ועסיסי שפורסים סמוך להגשה. הכנה פשוטה ותוצאה מושלמת.
• מחממים את התנור ל-180 מעלות.
• פורסים את הפטריות וקוצצים דק את שיני השום.
• מניחים את פילה הדג השלם בתבנית פיירקס, ומפזרים מעל בשכבה אחידה את פרוסות הפטריות.
• מוסיפים לתבנית את שיני השום, ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם.
• מזלפים מעל את שמן הזית, הסילאן ורוטב הסויה.
• מכניסים לאפייה קצרה בלבד של 15 דקות.
• מגישים חם ופורסים על השולחן, לפני הסועדים.