רכיבים
- 3 פרוסות חזה עוף
- 4 גזרים
- 1/2 ראש כרוב
- 3 מלפפונים
- 2 ענפי בצל ירוק
- 1/2 כוס אגוזי קשיו קלוי קצוצים גס
- 3 כפות שומשום
- לרוטב:
- 3 כפות מיונז
- 4 טיפות טבסקו
- 4 טיפות שמן שומשום
- 3 שיני שום
- 1 כף חומץ
- 1/2 כפית מלח
אופן הכנת סלט עוף קר:
רגע לפני: קבלו מנת פתיחה מרעננת וטעימה שכיף להתפנק איתה בסעודת שבת בבוקר, לפני הצ'ולנט: מתכון להכנת סלט עוף קר עם ירקות, אגוזים ורוטב פיקנטי מיוחד.
• צורבים את חזות העוף על מחבת טפלון או פלנצ׳ה עד שהנתחים מקבלים צבע, אך נזהרים לא לייבש אותם.
• חותכים את הכרוב לרצועות דקות, ומגרדים את הגזר בצד העבה של הפומפייה. מערבבים יחד בקערה.
• חוצים לאורך את המלפפונים, בעזרת כפית מוציאים את כל הגרעינים וחותכים לפרוסות, כך שיוצאים חצאי גלילים חלולים. מוסיפים לקערה.
• קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים לקערה.
• קורעים ביד את חזות העוף לפיסות ומעבירים לקערה, מוסיפים את אגוזי הקשיו הקצוצים ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד להגשה.
• קולים קלות את השומשום במחבת יבשה, עד להשחמה עדינה.
אופן ההגשה: בכלי קטן מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, מעבירים את הסלט לקערת הגשה, יוצקים את הרוטב על הסלט הקר ומפזרים מעל את השומשום.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!