רכיבים
- 6 פילטים של סלמון טרי
- 2 בטטות בינוניות
- 10 שיני שום
- 3 ענפי תימין
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות סילאן
- 1/2 כפית פלפל גרוס טרי
- 1 כפית שטוחה מלח
אופן הכנת סלמון בתנור עם בטטות ועלי תימין:
רגע לפני: מנת פתיחה מרשימה וטעימה לסעודת השבת, שתקצור מחמאות מכולם בתמורה להשקעה פעוטה - חותכים, מתבלים ושולחים לתנור: מתכון לסלמון בתנור עם בטטות ועלי תימין.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מקלפים את הבטטות, ופורסים אותן לפרוסות דקות.
• מסדרים את פרוסות הבטטה בצורה שווה בתחתית תבנית חסינת אש (פיירקס).
• מזלפים מעל 2 כפות שמן זית ומתבלים במעט מלח ופלפל גרוס.
• כותשים את שיני השום, ומוסיפים מעל הבטטות יחד עם הסילאן.
• מערבבים הכל יחד, שהתיבול יגיע לכל פרוסות הבטטה ושוב משטחים יפה בתבנית.
• מכניסים את תבנית הבטטות לאפייה במשך 20 דקות.
• מוציאים מהתנור את התבנית ומניחים מעל הבטטות את נתחי הדג.
• מזלפים את שאר שמן הזית, ומפזרים מעל את עלי התימין והמלח.
• מכניסים שוב לתנור לאפייה במשך 20 דקות.