רכיבים
- 4 דגי דניס שלמים ונקיים
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 15 שיני שום
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל צהוב
- 1 פלפל ירוק
- 6 כפות שמן זית
- 8 כפות מלימון סחוט
- 4 כפות מלח גס
אופן ההכנה:
• מחממים תנור על חום של 180 מעלות.
• חותכים את הפלפלים לריבועים קטנים ודקים, כותשים את שיני השום, וקוצצים דק את הכוסברה והפטרוזיליה.
• מערבבים יחד היטב בקערה את הפלפלים, שיני השום הכתושות, הכוסברה והפטרוזיליה, שמן הזית, מיץ הלימון והמלח.
• חותכים 4 ריבועים של נייר כסף, ומניחים על כל אחד מהם דג שלם.
• מורחים על כל דג רבע מכמות תערובת הפלפלים והעשבים, מקפלים את נייר הכסף וסוגרים בו את הדג, באמצעות הידוק הקצוות.
• מניחים את ארבעת הדגים העטופים בנייר הכסף על תבנית, ומכניסים לתנור לאפיה במשך 30 דקות.
אופן ההגשה: כל סועד מקבל מנת דג שלמה וחמה, ולצידה סלט ירקות רענן. תפוחי אדמה (מתכון תמצאו כאן) יכולים להיות אף הם תוספת מעניינת שתשלים את הארוחה.