מתכון לכדורי בשר במקל קינמון: מתכון כדורי בשר במקל קינמון: לסעודת שמחת תורה, תכינו השנה כדורי בשר מעולים עם מקלות קינמון, הל, סלרי, עלי דפנה וקינמון טחון. עורכת מדור אוכל, מורן פינטו, מציגה את שלבי ההכנה בוידאו.
המצרכים לכדורי בשר במקל קינמון
500 גר׳ בשר בקר טחון
1 כוס סילאן
3 עלי דפנה
1 ליטר מים
8 מקלות קינמון קטנים
ביצה
3-4 ענפי סלרי קצוץ דק
מלח
פלפל לבן
קורט הל טחון
קורט קינמון טחון
אופן הכנת כדורי בשר במקל קינמון
מערבבים יחד את הבשר טחון, ביצה, סלרי, מלח,פלפל, הל, וקינמון לקבלת תערובת אחידה.
יוצרים כדורי בשר גדולים מהרגיל כ- 60 גרם ליחידה ומעגלים היטב, נועצים במרכז מקל קינמון כמעט עד סוף הקציצה,
בסיר רחב מחממים את המים הסילאן ועלי הדפנה ומביאים לרתיחה.
מניחים את הקציצות ומכסים, מבשלים כ-20 דקות.
מוציאים את הקציצות כשהן מוכנות ומצמצמים את הרוטב עד שהוא מסמיך.
להגשה: בצלחת אישית מניחים שלולית עדינה של רוטב סמיך ומעל קציצת בשר.
חג שמח!
מורן פינטו.
(צילום ועריכה: ישי כהן. המוזיקה באדיבות www.pacdv.com/sounds/)