כיכר השבת
לכבוד שבת

ליד הבשר של שבת: קוביות דלעת בסגנון צרפתי

מנת צד נהדרת לעיקרית של שבת - בשר או עוף של קוביות דלעת אפויות מתובלות בפיקנטיות (מתכונים לשבת, אוכל)

|
1
| כיכר השבת |
דלעת צלויה בתיבול פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג דלעת או דלורית, מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל ביס
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1 כף עלי תימין טריים קצוצים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הפטרוזיליה, התימין, השום, פירורי הלחם והשמן.

2. מוסיפים לקערה את קוביות הדלעת, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

3. מפזרים את הקוביות בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך שעה-שעתיים, עד שקוביות הדלעת רכות וזהובות. כל 30 דקות מערבבים את תכולת התבנית.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
ממש גאוני, דלעת שמתרככת במהירות - שעה שעתיים בתנור ב 190 מעלות ???? אין הבדל בין השעות ???? רעיון בנוסף , להכניס כל סוגי ירקות השורש, תפ"א , בטטה, דלעת , ועוד כל מה שרוצים ולהכניס לשקית קוקי עם איזה תבלינים שרוצים + שמן . נסו... סה"כ שעה על 220 מעלות .
סימונה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות