לכבוד שבת

יאפצ'ק: קוגל תפוחי אדמה משודרג עם בשר

את הקוגל שלו, אלי הלמן מכין במחבת על האש וכך הטעמים מודגשים הרבה יותר ומתקבלים מרקמים קראנצ'יים ועסיסיים שמענגים את החך בביסים מושלמים של אושר (מתכונים לשבת, אוכל)

|
10
| כיכר השבת |
היאפצ'ק של אלי (צילום: אלי הלמן)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

לקוגל:

  • 7-8 תפוחי אדמה, מקולפים ומגוררים
  • 1 כוס שמן
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 3 ביצים
  • מלח, פלפל שחור ופלפל לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3 כפות קמח, מנופה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף דבש

לבשר:

  • 500 גרם אונטריב (צלעות, נתח מס' 2), ללא עצם
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות רוטב טריאקי

אופן הכנת יאפצ'ק:

מתחילים בהכנת הבשר:
1. מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור, עוטפים בשתי שכבות של נייר אפייה ועוטפים שוב עם נייר כסף לאטימה הרמטית.

2. מניחים תבנית מלאה במים בתחתית התנור (להגברת הנוזלים), ואופים את הבשר במשך 8 שעות על 150 מעלות.

הכנת הקוגל:
3. מעבירים את תפוחי האדמה המגוררים למגבת נקייה, סוחטים היטב את הנוזלים ומעבירים לקערה גדולה.

4. במחבת גדולה, מחממים מחצית מכמות השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הדבש והסוכר, מערבבים יחד ומסירים מהאש.

5. מוסיפים לקערת תפוחי האדמה את הביצים, הקמח, אבקת האפייה, מחצית מכמות השמן הנותרת, מלח, פלפל שחור, פלפל לבן ואת הבצל המטוגן, כשהוא עוד רותח. מערבבים היטב ומחזירים את כל התערובת לסיר הטיגון. מבשלים במשך 10 דקות על אש גבוהה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות נוספות.

6. בעזרת צלחת, הופכים את הקוגל (תוכלו לראות הטכניקה כאן), ומבשלים במשך 10 דקות על אש גבוהה, ואחר כך 25 דקות על אש נמוכה. מסירים מהאש.

7. לאחר שהקוגל מצטנן לגמרי, חוצים אותו לרוחב לשני חצאים שטוחים ושווים.

חוזרים לבשר:
8. מפרקים וקוצצים את הבשר ומעבירים אותו לסיר יחד עם הנוזלים שהתקבלו באפייה הארוכה. מוסיפים את הטריאקי ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה עד לצמצום מלא של הנוזלים.

הרכבת היאפצ'ק:
9. מניחים חצי אחד של קוגל בתבנית, משטחים מעל את הבשר ומכסים עם החצי השני.

10. עוטפים את התבנית בנייר כסף ומהדקים היטב את הקצוות. אופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות - וכך נולד לו יאפצ'ק.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

8
אולי זה פשטידה טעימה אבל יאפצ'ק זה לא ! מתכון ליאפצ'ק הוא פשוט מאוד מאדים קוביות בשר שומני עם בצל ותבלינים למשך כשעה. מוסיפים לתוך עיסה של קוגל תפו''א. עדיף בסיר אלומיניום. לתנור לשעה וחצי חום גבוה ואח''כ לעשר שעות פלוס על חום נמוך 150 (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלו
7
חזק מס 1 כך צריך לעשות. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלי
6
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
אוחחח יאפצוק ליל שישי
יהודי פשוט
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות