רכיבים
- 8 תפוחי אדמה גדולים
- 5 כפות שמן
- למילוי:
- 600 גרם בשר טחון (כדאי להמיר חצי מהכמות ב-300 גרם בשר כבש טחון)
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
- 1 בצל גדול
- 5 שיני שום
- 4 כפות שמן
- 1/4 כפית קינמון (לא חובה)
- 1/4 כפית פלפל לבן
- מלח ופלפל שחור
- שמן לטיגון עמוק
אופן הכנת כדורי תפוחי אדמה במילוי בשר:
רגע לפני: מה תגישו בשולחן הסדר בין הדגים למנה העיקרית? מתכון לכדורי תפוחי אדמה פריכים ממולאים בבשר ואגוזים. תוספת פשוטה להכנה וטעימה במיוחד שתרשים את האורחים.
• מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מלא מים עד לריכוך.
• מקלפים את תפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומרסקים לפירה. אם תפוחי האדמה יבשים, מוסיפים לפירה מעט ממי הבישול.
• מכינים את המילוי: קוצצים דק את הבצל וכותשים את שיני השום.
• מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
• מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומערבבים בכף עץ עד שהבשר יתפורר לגמרי ולא יישארו גושים.
• מוסיפים את האגוזים והשום הכתוש, מתבלים ומערבבים היטב.תיבול המילוי גמיש ותוכלו להוסיף או להפחית מהתבלינים וחומרות הפסח הנהוגות אצלכם. מסירים מהאש ומניחים למילוי להתקרר.
• מחממים שמן לטיגון עמוק.
• יוצרים כדורים קטנים מהפירה, ממלאים כל כדור במילוי הבשר ומגלגלים היטב שהפירה יעטוף את הבשר.
• מגלגלים כל כדור בקמח תפוחי אדמה ומטגנים בשמן עמוק.