רכיבים
- 15 עלי סיגר
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות
- 4 פטריות פורטבלו
- 3 בצל לבן
- 2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 1 כף סילאן
- מלח ופלפל שחור
- שמן קנולה לטיגון עמוק (1/2 ליטר)
- לזילוף: טחינה וסילאן
אופן הכנת סיגרים ממולאים:
רגע לפני: עלי הסיגר הזהובים יקבלו בברכה כמעט כל דבר שתגלגלו איתם. והפעם תוספת מיוחדת וחגיגית לשולחן השבת: מתכון לסיגרים פריכים ממולאים בפטריות ואגוזים.
• פורסים לפרוסות דקות את הפטריות וקוצצים את הבצלים.
• מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בו את הבצל והפטריות עד להזהבה.
• מתבלים בכף סילאן, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש.
• מערבבים לתערובת הפטריות והבצלים את האגוזים ונותנים למלית להתקרר מעט.
• מניחים 2-3 כפות גדושות מהמלית במרכז כל עלה סיגר ומגלגלים לסיגר.
• מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק ומטגנים בכל פעם 3 סיגרים עד שיקבלו גוון זהוב-שחום. מוציאים לנייר סופג.
• מגישים לצד סלט ירוק ומזלפים מעל טחינה וסילאן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!