זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 500 גרם דלעת
- 500 גרם דלורית
- 6 אגסים בשרניים ובשלים
- 1 מיכל חלב קוקוס
- 2 ליטר מים או ציר ירקות
- 2 כוכבי אניס
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף מלח
- 1/4 כפית פלפל לבן
- קמצוץ קינמון (לא חובה)
אופן הכנת מרק דלורית ואגסים:
1. מקלפים את הדלעת והדלורית, וחותכים אותם לקוביות.
2. מקלפים את האגסים וחותכים לקוביות.
3. מחממים את השמן בסיר מרק גדול, מוסיפים את קוביות הדלעת, הדלורית והאגסים וכוכבי האניס. מטגנים קלות, ומערבבים בעזרת כף עץ.
4. מתבלים במלח, פלפל וקינמון.
5. מוסיפים את המים או ציר המרק ומבשלים במשך 45 דקות על אש בינונית עד לריכוך גמור של הירקות.
6. מוציאים את כוכבי האניס.
7. טוחנים את המרק בעזרת מקל בלנדר למחית חלקה. אחרי הטחינה טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
8. מוסיפים את חלב הקוקוס ומרתיחים יחד הכל שוב בסיר.
אופן ההגשה: חם כמובן.