כיכר השבת
לכבוד שבת

פותחים שולחן שבת עם מרק דלורית ואגסים

איך לא חשבנו על זה קודם? השילוב בין הטעם המתקתק של הדלורית לניחוח האגסים הבשלים ולמרק סמיך הוא פשוט מתבקש. מתכון קל ומהיר שקילוף הדלורית הוא הדבר הכי מסובך בו (מתכונים לשבת, אוכל)

|
4
| כיכר השבת |
מרק דלורית ואגסים כתום וסמיך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם דלעת
  • 500 גרם דלורית
  • 6 אגסים בשרניים ובשלים
  • 1 מיכל חלב קוקוס
  • 2 ליטר מים או ציר ירקות
  • 2 כוכבי אניס
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • קמצוץ קינמון (לא חובה)

אופן הכנת מרק דלורית ואגסים:

1. מקלפים את הדלעת והדלורית, וחותכים אותם לקוביות.

2. מקלפים את האגסים וחותכים לקוביות.

3. מחממים את השמן בסיר מרק גדול, מוסיפים את קוביות הדלעת, הדלורית והאגסים וכוכבי האניס. מטגנים קלות, ומערבבים בעזרת כף עץ.

4. מתבלים במלח, פלפל וקינמון.

5. מוסיפים את המים או ציר המרק ומבשלים במשך 45 דקות על אש בינונית עד לריכוך גמור של הירקות.

6. מוציאים את כוכבי האניס.

7. טוחנים את המרק בעזרת מקל בלנדר למחית חלקה. אחרי הטחינה טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

8. מוסיפים את חלב הקוקוס ומרתיחים יחד הכל שוב בסיר.

אופן ההגשה: חם כמובן.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
לא בעיה למצוא חלב קוקוס בכל סופר רגיל תמצא ולגבי האניס לא נראלי שצריך המרק יצרףא טעים לא פחות גם בלעדיו זה לא מוסיף הרבה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רחל
1
רעיונות מושלמים.
יהלי
כל מיני מרכיבים לא מהעולם הזה. מתי לאחרונה נתקלתם בסופר לכם שחלב קוקוס או כוכבי אניס ?!
נדב
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות