מידי שבוע 'כיכר השבת' מגיש מתכון וידאו של השפית מורן פינטו.
והשבוע נכין מתכון לגולש בשר בקר עסיסי עם ירקות שורש וערמונים ויין אדום.
מצרכים לבשר גולש:
1.50-2 ק״ג בשר גולש חתוך לקוביות.
10 תפוחי אדמה קטנים.
1 ראש שום.
4 זוקיני או קישוא אחר.
4 גזרים.
3 בצלים.
1 כף פלפל שחור גרוס טרי.
מלח.
2 כוסות יין אדום חצי יבש.
200 גר׳ ערמונים בוואקום.
4 כפות שמן.
אופן הכנת הגולש בשר:
מקלפים את הירקות וחותכים לרבעים חוץ מהשום.
מחממים את השמן בסיר גדול, ומטגנים בו היטב את כל נתחי הבשר עד להזהבה.
מוסיפים את כל הירקות יחד לסיר ומערבבים, מטגנים במשך 5-7 דק׳ באש בינונית, מוסיפים שיני שום שלימות מסביב, מתבלים, במלח, ופלפל ומוסיפים את היין, מערבבים היטב.
מכסים את הסיר ומבשלים באש בינונית למשך שעה וחצי עד שעתיים.
(צילום ועריכת וידאו: ישי כהן)