מתכון לכבש, פירות יבשים וקוסקוס: כשמריחים את השקדיות ורואים את הפריחה היפה, יודעים שחג האילנות ממש עוד רגע כאן.
לכבוד ט"ו בשבט, השבת נכין מנה טעימה ואנינה: כבש שומני עם טעם מתקתק שמגיע מן הטבע.
בהגשה פזרו מעל שקדים פרוסים ומטוגנים קלות – לקרנצ'יות.
כבש בפירות יבשים בלווי קוסקוס
6 פרוסות כבש עם עצם.
3 בצלים גדולים פרוסים.
150-200 גר' פירות יבשים (משמש, שזיף מגולען וצימוקים).
2 כפות שמן זית.
מלח, פלפל גרוס.
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר - לא חובה.
1 חב' קוסקוס מוכנה עפ"י הוראות היצרן.
אופן ההכנה
בסיר רחב מעט חממו את השמן וטגנו בו עד הזבה את הבצלים.
הוסיפו את נתחי הכבש וטגנו מעט, תבלנו במלח ופלפל, ופזרו סביב את הפירות היבשים.
לאחר טיגון וערבוב של הכל יחד, הוסיפו 2-3 כוסות ציר בקר.
בשלו במשך שעה וחצי באש בינונית עד שהבשר רך.
הגישו לצד קוסקוס.