מתכון לקציצות כבש במילוי טחינה: השבת מנה לא צפויה, אך מיוחדת במינה:
קציצות כבש במילוי טחינה שלא צריכות כלום ליד.
השתמשו בבשר שהקצב טחן מול עיניכם כדי שתדעו בדיוק מה יש לכם בבשר.
הבשר מאוד מלוח. היזהרו בתיבול.
הקציצות כ"כ טעימות שמספיק להן בישול עדין באידוי - בניחוח ירקות.
שבת נעימה וטעימה.
קציצות כבש במילוי טחינה
300 גר' בשר כבש טחון
200 גר' בשר בקר טחון
50 גר' שומן
15 עגבניות שרי תמר חצויות.
2 ענפי סלרי פרוסים באורך 5 ס"מ
1 כוס טחינה גולמית - החלק המוצק יותר
1/2 כוס מים קרים
2 לימונים סחוטים
מלח.
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את הבשרים הטחונים והשומן ומתבלים במלח.
לשים היטב את תערובת הבשר.
יוצרים כדורים בינוניים.
בקערה נפרדת מכינים את הטחינה - טוחנים במקל בלנדר את הטחינה עם הלימונים והמלח ובהדרגה מוסיפים את המים, הטחינה צריכה להיות מוצקה.
הרכבת הקציצות במילוי: מניחים קציצה במרכז היד ועם האגודל יוצרים גומה עמוקה, אך לא מידי.
לתוך הגומה מכניסים עם כפית קטנה או מזלף מהטחינה. וסוגרים את החור.
מניחים את כל הקציצות הממולאות עם הפתח שהיה כלפי מעלה.
בסיר רחב מחממים מעט מאוד שמן ומניחים את העגבניות והסלרי להיטגן קלות.
מעל מניחים את הקציצות, ומכסים.
לבשל במשך כ-30 דק' או עד שרואים שהקציצות מוכנות.
Mpinto1@walla.com