מתכון לאנטריקוט מצופה בצק: השבת נכין מנה טעימה ומקסימה. עם מעט השקעה בתהליך, אך שווה כל טעימה...
כמו במנגל, הבשר אינו צריך מסע ארוך בבישול אלא סגירה טובה על מחבת או פלנצה, מריחה נדיבה של טעמים ופשוט לשבת בנוח בתוך בצק ביתי וטעים.
ניתן לשדרג את הבצק בתוספת עלי רוזמרין או צ'ילי גרוס, לפיקנטיות עדינה.
שימו לב לשלבי הבצק כדי שתקבלו בצק טוב תפוח וטעים.
ניתן להגיש את המנה לצד סלט ירוק ומבחר מתבלים כגון חרדל, רוטב צ'ילי מתוק, או ממרח מיונז ביתי.
מתכון לאנטריקוט מצופה בצק
לבצק:
1/2 ק"ג קמח לבן מנופה.
10 גר' שמרים יבשים.
1 כף סוכר.
1 כף מלח.
3/4 כוס שמן קנולה.
1-11/2 כוסות מים פושרים.
לבשר:
1 נתח אנטריקוט במשקל 1.5 ק"ג לפחות.
2-3 כפות חרדל דיז'ון חלק.
מלח, פלפל גרוס.
4 כפות ריבת בצל ביתית.
אופן הכנת הבצק
בקערת המיקסר עם וו הלישה שמים את הקמח ומפעילים על שלב 1 בכדי שהקמח התאוורר, מוסיפים את השמרים וממשיכים לסובב.
מוסיפים את הסוכר והשמן, ואז את המים, לשים היטב עד קבלת בצק אחיד ולא דביק.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש היטב שהמלח יחדור לבצק.
מניחים את הבצק בקערת פלסטיק ומכסים במגבת.
הבצק צריך להכפיל את גודלו.
לבשר
בזמן שהבצק תופח, מרחו את הנתח בתבלינים וסיגרו אותו על מחבת או פלנצה חמה מכל הצדדים היטב.
מוציאים את הנתח להתקרר ומורחים אותו בחרדל.
כשהבצק מוכן, מרדדים אותו לעובי של 2-3 ס"מ ומניחים מעליו את הנתח, מורחים את הבשר בריבה או בחרדל או בשניהם, עוטפים אותו בבצק, סוגרים מכל הכוונים ומורחים בביצה.
ניתן לפזר מעל מלח גס, או שומשום או כל מה שעולה בדמיונכם.
אופים בתנור בחום בינוני למשך כ-40 דק' או עד שהבצק זהוב מאוד.