מתכון לבשר ראש וגרגירי חומוס: השבת הזאת, על שולחנכם המפואר תגישו תבשיל חורפי, בשר ראש עם גרגירי חומוס.
לפני השימוש בבשר ראש, מרתיחים היטב כמעט עד בישול מלא בסיר לחץ.
תמיד בבשר אנו נזהרים במלח - בגלל הכשרתו, ובבשר ראש נזהר כפליים שכן הוא נורא מלוח.
בשר ראש הוא שומני, רך וטעים לאחר הבישול הוא ממש נימוח.
המלצתי להגיש מנה זו על מצה קוסקוס מוכן.
מתכון לבשר ראש עם גרגירי חומוס
1 ק"ג בשר ראש מורתח למשך שעתיים.
2 כוסות חומוס גרגירים מבושלים.
3 כפות שמן זית.
3-4 פלפלים אדומים יבשים.
1 ראש שום.
2 עגבניות קצוצות.
1/2 חב' כוסברה קצוצה.
1 כף אבקת מרק עוף.
1 כף שטוחה כמון.
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה בשמן.
3-4 כוסות ציר בקר, או המים שבהם רתח הבשר.
2 כפות רסק עגבניות-מהולות במים.
אופן ההכנה:
בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים קלות את הפלפלים.
מוסיפים את העגבניות והשום. מבשלים יחד ל-2 דק'.
מוסיפים את גרגירי החומוס והתיבול, ומניחים מעל את הבשר כשהוא חתוך לקוביות שוות.
מוסיפים את הנוזלים ומבשלים למשך כשעה.
לאחר הבישול מערבבים את הרסק עגבניות עם מעט מים ומערבבים לתוך הרוטב. ומבשלים עוד 10 דק', ומוסיפים את הכוסברה.
מגישים על קוסקוס מבושל.