מתכון לעוף ביין לבן: מנות בשריות יכולות להיות מגוונות מאוד, ומעניינות אך הכי כיף כשזה ממש לא מטריח והתוצאה מעולה.
הנה לפניכם מתכון לעוף ביין באמת מיוחד וטוב...
היצמדו להוראות לתוצאה מושלמת.
עוף ביין לבן
4-6 מנות
4 כרעיים של עוף טרי.
3 כפות שמן זית.
30 גר' מרגרינה.
10 שיני שום שלימות.
10 בצלצלי שאלוט או בצלים רגילים קטנים.
1 כף דבש.
1/4 כוס יין לבן.
מלח.פלפל גרוס.
2 ענפי רוזמרין.
אופן ההכנה
מחממים סיר רחב וממיסים בו את המרגרינה עם השמן זית, כשהשמן חם מכניסים את העופות בצד העור לטיגון של 5 דק' טובות. עד שזה מזהיב מאוד ואז הופכים לצד השני וכנ"ל.
מוציאים את העופות מהסיר, ומכניסים לתוך הסיר את הבצלים השלמים, ושיני השום השלמות, למשך 5-7 דק' טיגון.
מחזירים את העופות לסיר ומערבבים.
מוסיפים תיבול של מלח, ופלפל שחור, ומניחים את ענפי הרוזמרין.
מזלפים את הדבש ע"ג כל העופות, ומוסיפים את היין הלבן.
מבשלים עוד 15-20 דק' באש בינונית.
מגישים על מצע אורז בסמטי.