מתכון לפרגית בכרישה: הפעם מנה שמורכבת משני שלבים. האחד צלייה ברשת על גבי אש, והשני הקפצה במחבת עם ירקות עשירים בטעם.
בימים עברו, פרגית היה עוף קטן וצעיר מאוד ובו מעט בשר. אך היום הפרגית היא בשרנית - כי היא מורכבת מכרעיים של עוף שהופרדו מהעצם.
ניתן להגיש אותה כסטייק פרגית בתיבול עדין וטוב. או לצלות קלות, לחתוך ולהקפיץ מעט על מחבת.
מנה צבעונית, קלילה וטעימה.
ואל תתחילו לבשל בלי התבלין של שבת "לכבוד שבת קודש".
פרגיות בכרישה
1 כרישה (סוג של ירק) גדולה חתוכה לעיגולים - רק החלק הלבן.
10 עגבניות שרי חצויות.
3 כפות שמן זית.
3 ענפי פטרוזיליה קצוצים רק העלים.
5 פרגיות.
5 שיני שום פרוסות דק.
מלח גס. פלפל שחור גרוס.
אופן ההכנה
ברשת צלייה, צולים את הפרגית משני הצדדים (כמו כבד) עד קבלת צבע כהה ומתבלים תוך כדי במלח ופלפל.
במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים קלות את הכרישה.
מוסיפים את הפרגית כשהיא חתוכה לקוביות גדולות. מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את הפטרוזיליה, העגבניות שרי והשום, מקפיצים מעט ומערבבים. מבשלים לכ-10-15 דק.'
מגישים חם על מצע של אורז לבן.