רכיבים
- 450 גרם ירכי עוף נטולי עצמות
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות מרגרינה בטעם חמאה, מחולקות
- 3 כוסות (400 גרם) פרחי כרובית
- 3 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) ציר עוף
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב סויה
- מיץ מלימון אחד + פרוסות לקישוט (לא חובה)
- 1 כף עלי מרווה טריים, קצוצים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מתבלים את העוף משני הצדדים בפפריקה, במלח ובפלפל.
2. במחבת גדולה הבטוחה לשימוש בתנור ממסים 2 כפות מהמרגרינה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את העוף וצורבים משני הצדדים עד להזהבה, במשך כ-3 דקות לכל צד. מוציאים את העוף ומניחים בצד על צלחת נקיה.
3. מוסיפים את כף המרגרינה הנותרת למחבת ומבשלים את הכרובית והשום, תוך ערבוב מדי פעם, עד להשחמה, במשך כ-3 דקות.
4. מערבבים פנימה את ציר העוף, חלב הסויה, מיץ הלימון והמרווה. מבשלים עד שהרוטב מתחיל לבעבע, בערך 5 דקות. מוסיפים את העוף חזרה למחבת, מעבירים לתנור וצולים במשך 13-15 דקות, או עד שהעוף מבושל ולא ורוד עוד במרכז.
5. להגשה, מניחים את העוף והכרובית בקערה רדודה ויוצקים את הרוטב מהמחבת מעל; מקשטים בפרוסות לימון, אם רוצים.
ניתן לאחסן את השאריות בכלי אטום במקרר עד שבוע.